Bomboane cu ciocolata (Chocolate candy)
– 130 g biscuiti digestivi
– 150 g unt
– 50 ciocolata cu lapte
– 100 g zahar pudra
– 6-7 linguri cu nuca macinata
– 1 lingura cu esenta de rom
Pentru invelisul de ciocolata:
– 75 g ciocolata neagra
– 50 g ciocolata cu lapte
– 1 lingura cu ulei
Mod de preparare:
Ieri, am gasit aruncat intr-un cos din bucatarie un pachet de biscuiti digestivi. M-am gandit ce as putea face cu ei. M-am uitat prin frigider, prin dulapurile din bucatarie si in final m-am hotarat sa prepar niste bomboane. Sotului meu ii place mult ciocolata asa ca m-am mirat cand am gasit intr-un sertar trei ciocolate neatinse de manuta lui. Probabil le-am pus voit dupa niste role de hartie de copt.
Biscuitii ii puneti intr-un blender si-i invartiti pana se ametesca bine si capata consistenta unui nisip fin. Eu i-am faramitat cu blenderul vertical insa nu a fost o idee buna pentru ca mi-au sarit faramituri prin bucatarie. Daca nu aveti blender, puneti biscuitii intr-o punga si-i faramitati cu un sucitor.
Intr-o cratita puneti untul taiat in cuburi impreuna cu 50 g ciocolata rupta in bucati mici. Puneti cratita pe foc mic si amestecati pana compozitia se omogenizeaza. Luati cratita de pe foc, turnati compozitia intr-un bol si adaugati zaharul pudra. Se amesteca.
Adaugam apoi esenta de rom, biscuitii faramitati si la final nuca macinata. La inceput se amesteca cu o spatula. Cand compozitia se ingroasa se amesteca cu mana.
Va rezulta un aluat moale, usor de lucrat cu mana. Se ia cate o bucata de aluat, de marimea unei nuci si se modeleaza forme rotunde, ovale sau sub forma de ou. Se pun formele pe o hartie de copt. Intr-o cratita se pune ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu uleiul. Se pune pe foc si se amesteca pana se topeste. Luam cratita de pe foc si o punem langa tava cu forme. Cu ajutorul unei furculite, trecem fiecare forma prin ciocolata topita si apoi o aranjam pe o hartie de copt. Procedam in acest mod cu toate bomboanele. Ideal ar fi sa folositi un gratar pe care sa le aranjati si astfel veti scapa de surplusul de ciocolata. Pe mine nu m-a deranjat ca nu au avut forme perfecte.
Eu am decorat bomboanele cu niste bombonele mai mici, colorate.
Se introduc bomboanele la frigider pentru 30 de minute.
Sunt cele mai gustoase bomboane…..bineinteles pentru ca le-am facut eu! Glumesc, insa chiar asa este. Sunt aratoase si gustoase!
Lasă un răspuns