Briose cu ciocolata
– 70 g ciocolata neagra
– 30 g ciocolata cu lapte
– 75 g zahar
– 100 g unt
– 2 oua
– 20 g faina
– un praf de sare
– cateva visine (optional)
Mod de preparare :
Ciocolata rupta in bucati mici se topeste la bain marie impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si untul. Eu am topit-o intr-o cratita cu fund dublu direct pe flacara. Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Se ia cratita de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se spala visinele, daca doriti sa puneti si le lasati la scurs (le-am pus cu tot cu sambure).
Ouale se bat bine cu un tel (mixer) impreuna cu un praf de sare. Se adauga restul de zahar. Se mixeaza pana compozitia se ingroasa si devine cremoasa.
Peste ouale batute cu zahar se adauga in „fir subtire” compozitia de ciocolata cu unt si zahar (racita). Se amesteca.
Adaugam apoi faina (cernuta), putin cate putin , amestecand pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta o turnam in forme (umpleti aproximativ 2/3 din forma), punem cate 2-3 visine deasupra in fiecare forma si o introducem la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.
Eu le-am tinut 20 de minute in cuptor si mi-a placut cum au iesit. Daca le tineti 15 minute, interiorul va fi mai cremos, aproape lichid si va fi un „Flan de ciocolata” delicios.
Puteti servi briosele simple sau alaturi de inghetata.
Lasă un răspuns