Budinca de gris cu visine

Budinca de gris cu visine

Ingrediente:

– 1 l lapte

– 200 g gris

– 170 g zahar

– 4 oua

– 200 g visine conservate cu zahar

– 50 g unt

– 10 ml esenta vanilie

– 200-300 g dulceata de visine

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca, se micsoreaza flacara si se adauga in „ploaie” grisul. Se amesteca continuu cu un tel.

Budinca de gris cu visine

Cand grisul s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin. Se adauga untul, esenta de vanilie, galbenusurile si la final albusurile batute spuma.

Budinca de gris cu visine

answear.ro

Se unge o tava de chec (24/13 cm) cu putin unt si se toarna jumatate din compozitia de gris.     Aranjam intr-un strat visinele si apoi turnam restul compozitiei. Se niveleaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Eu am folosit visine puse cu zahar. Dar puteti folosi si visine proaspete pe care le fierbeti putin cu zahar, apa si zeama de lamaie. Se pot inlocui visinele cu alte fructe care va plac.

Budinca de gris cu visine

Introducem tava la cuptorul incalzit in prealabil si coacem budinca timp de 30-40 minute, la 180 grade.

Cand este frumos rumenita, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu dulceata de visine.

Budinca de gris cu visine

Se portioneaza in felii.

Budinca de gris cu visine

Pofta buna!

 

 

 

answear.ro
(Citit de 2.357 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.