Budinca de gris cu visine
Ingrediente:
– 1 l lapte
– 200 g gris
– 170 g zahar
– 4 oua
– 200 g visine conservate cu zahar
– 50 g unt
– 10 ml esenta vanilie
– 200-300 g dulceata de visine
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca, se micsoreaza flacara si se adauga in „ploaie” grisul. Se amesteca continuu cu un tel.
Cand grisul s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin. Se adauga untul, esenta de vanilie, galbenusurile si la final albusurile batute spuma.
Se unge o tava de chec (24/13 cm) cu putin unt si se toarna jumatate din compozitia de gris. Aranjam intr-un strat visinele si apoi turnam restul compozitiei. Se niveleaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Eu am folosit visine puse cu zahar. Dar puteti folosi si visine proaspete pe care le fierbeti putin cu zahar, apa si zeama de lamaie. Se pot inlocui visinele cu alte fructe care va plac.
Introducem tava la cuptorul incalzit in prealabil si coacem budinca timp de 30-40 minute, la 180 grade.
Cand este frumos rumenita, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu dulceata de visine.
Se portioneaza in felii.
Pofta buna!
Lasă un răspuns