Cartofi crocanti
– 1 kg de cartofi
– 4 linguri de malai
– 2-3 linguri de ulei
– 1/2 lingurita cu usturoi pudra
– 1 lingurita cu boia de ardei dulce
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita cu rozmarin uscat
– piper macinat…..dupa gust
Mod de preparare :
Eheiii…….ce mancare gustoasa este asta. Merge bine si in post. Nu necesita mult efort, se face repede si rezultatul final este…..GUSTOS ! In multe zile v-ati pus intrebarea „Astazi oare ce mai gatesc” ? Raspunsul este de cele mai multe ori langa noi. Numai ca trebuie sa-l gasim. Asa ca ….sa trecem la treaba. Cartofii se spala, se curata cu o perie pentru legume (daca nu aveti perie….insistati cu spalatul pana cartofii sunt spalati bine). Taiati cartofii in sferturi, fara sa-i curatati de coaja (lasati-i la scurs).
Intr-un bol amestecati malaiul cu praful de usturoi, rozmarinul, sarea, piperul, boia de ardei dulce.
Peste cartofi turnati uleiul si cu ajutorul mainii amestecati pana fiecare felie de cartof este acoperita de ulei.
Se pun cartofii intr-o punga si peste ei rasturnam amestecul de malai cu condimente. Ii ametim bine prin „zbatere” a pungii.
Aranjam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu coaja in jos. Ii introducem la cuptor, la 250 de grade, pentru 25-30 de minute.
Ii servim imediat ce-i scoatem din cuptor.
Eu i-am servit alaturi de muraturi asortate. Merg bine si cu o friptura. Pofta buna !
Lasă un răspuns