Cartofi cu rozmarin la cuptor
– 4-5 cartofi mari
– 1 lingura cu sare grunjoasa
– 1 lingura cu rozmarin uscat
– 1 lingurita cu piper proaspat macinat
– 1 lingurita cu boia de ardei dulce
– 50 ml ulei
Mod de preparare :
Eu am folosit cartofi noi dar puteti folosi si din cei vechi, vor fi la fel de gustosi. Alegem cativa cartofi mai mari, ii curatam, spalam si ii taiem in sferturi, pe lung. Ii punem intr-un bol si peste ei presaram sarea, piperul proaspat macinat (eu am folosit un amestec de piper), rozmarinul si boiaua de ardei. Amestecam cu mana si lasam 2-3 minute sa-si ia aromele. Apoi turnam peste cartofi uleiul si amestecam ….. tot cu mana.
Rasturnam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 190 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.
Ii putem servi simpli, ca atare, cu diferite sosuri sau ca si garnitura pe langa o friptura. Eu i-am servit cu o ceafa de porc la tava si castraveti in otet.
Lasă un răspuns