Cartofi noi la cuptor cu ciuperci
In fiecare an astept cu nerabdare aparitia cartofilor noi pe piata. Imi plac foarte mult, indiferent cum ii gatesc. De obicei, cand fac cartofi noi la cuptor, ii fierb putin inainte de a-i baga la cuptor. De asta data i-am folosit in stare cruda. Si tot acum am inlocuit uleiul cu untura. Au iesit foarte gustosi, crocanti si aromati. O delicatesa!
Ingrediente:
– 1 kg cartofi noi
– 400 g ciuperci din conserva (puteti folosi si proaspete)
– 1 lingura cu untura sau 100 ml ulei
– cativa catei de usturoi (8-10)
– 1 lingurita cu boia de ardei dulce
– sare si piper dupa gust
– 1 lingurita cu rozmarin uscat (puteti folosi si alte ierburi aromatice care va plac)
– ceapa verde sau usturoi verde pentru decor
Mod de preparare:
Cartofii se lasa la inmuiat in apa rece 10-15 minute apoi se curata cu ajutorul unei periute. Nu-i curatati de coaja. Cei mici ii lasati intregi, cei mari ii taiati in jumatate sau in sferturi. Puneti cartofii la scurs de apa pe un servetel de hartie sau pe un prosop curat.
Ciupercile din conserva le-am trecut sub un jet de apa apoi le-am pus la scurs intr-o strecuratoare.
Curatam usturoiul si taiem cateii in bucati mai mici. Eu am folosit si usturoi verde.
Intr-un bol, amestecam cartofii, ciupercile, usturoiul, boiaua de ardei, sarea si piperul, rozmarinul si untura de porc.
Se desarta acest amestec intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 grade Celsius. Dupa 20 minute, am scos tava si am intors cartofii cu o paleta. Am introdus tava inapoi in cuptor pentru inca 25 minute.
Cand cartofii sunt rumeniti, se scoate tava din cuptor, se aranjeaza cartofii pe un platou si-i presarati cu usturoi sau ceapa verde tocata marunt. Puteti sa-i presarati si cu marar verde tocat marunt daca va place. Ce arome!!!
Eu i-am servit cu un mujdei de usturoi verde.
Pofta buna!
Lasă un răspuns