Cartofi umpluti la cuptor
– 4 cartofi mari
– 3-4 felii de piept de porc afumat taiate marunt
– 40 g unt
– 3 linguri cu smantana
– 1/2 ardei gras rosu copt
– 150 g cascaval ras
– 2-3 cuburi mici de branza cremoasa
– cateva frunze de patrunjel taiate marunt
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare :
Se aleg patru cartofi mari, se spala si se pun intr-o tava pe care o introducem la cuptorul incalzit in prealabil, la 200 grade Celsius. Se coc timp de 1 ora.
Intre timp se pregatesc celelalte ingrediente.
Cand cartofii sunt copti se scot din cuptor si se lasa la racorit pentru 1-2 minute. Se lucreaza cu ei cat sunt calzi.
La fiecare cartof, cu ajutorul unui cutit se taie cate un capac.
Apoi cu ajutorul unei lingurite se scobesc cartofii. Pulpa cartofilor se pune intr-un bol.
Peste pulpa cartofilor din bol se adauga pe rand ingredientele. Incepem cu untul.
Se paseaza cartofii cu ajutorul unei furculite. Dupa unt adaugam smantana.
Adaugam si branza cremoasa. Aceasta poate fi inlocuita cu telemea rasa. Se paseaza ca la un piure de cartofi.
Dupa branza adaugam 2-3 linguri cu cascaval ras si amestecam.
Urmeaza pieptul de porc afumat taiat marunt.
Iar la final adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul si ardeiul copt.
Cu aceasta compozitie umplem cartofii.
Deasupra presaram cascaval ras.
Introducem tava cu cartofi la cuptor, la 200 grade Celsius pentru 20 de minute.
Acesti cartofi pot fi serviti cu diferite salate sau ca si garnitura la o friptura. Eu i-am servit cu castraveti murati.
Lasă un răspuns