Ceafa de porc la cuptor
Ingrediente:
– 4 felii ceafa de porc
– 2 linguri ulei
– sare si piper dupa gust
– 50 g unt
– 500 g legume mexicane (morcov, fasole verde, mazare, porumb, ardei gras)
Mod de preparare:
Suna telefonul. Alo..! Sunt Maria. Ce faci? Hai ca sunt in trecere spre casa si te vizitez. Ajung intr-o ora. Eu…ce sa spun? M-am bucurat ca ma vizita prietena mea. Dar, in acelasi timp ma gandeam cu ce o voi astepta. Sa fac foc la gratar…dureaza mult. Am deschis congelatorul si prima data am vazut ceafa de porc. Am deschis ochii mai bine si am mai vazut o punga de legume mexicane. Am dezghetat carnea la foc automat si am preparat din ea….ce m-a dus capul la acel moment.
Ceafa de porc se taie in felii mai groase, de 2 cm grosime. Se sareaza si pipereaza pe ambele parti. Se lasa la odihna 10 minute.
Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul si se pun feliile de ceafa. Se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte.
Se transfera apoi feliile de ceafa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor (incalzit in prealabil), la 180 grade, pentru 10-15 minute.
Cat sta carnea la cuptor, intr-o tigaie wok, se topeste untul. Se adauga legumele mexicane asa cum le scoateti de la congelator, adica inghetate si amestecati.
Nu trebuie sa adaugati apa, oricum ele vor lasa apa….doar au fost congelate. Pur si simplu amestecati.
Dupa 12-15 minute, la foc mediu spre mare, dati gust de sare si eventual piper (daca va place) legumelor. Le mai tineti pe foc un minut.
Trageti de pe foc tigaia cu legume si scoateti carnea de la cuptor.
Am lasat cateva clipe carnea sa se racoreasca (nu mai mult….imi bateau musafirii la usa) si apoi am taiat-o felii transversale. Daca doriti, puteti lasa feliile de carne netaiate.
Am aranjat feliile de ceafa pe farfurii, alaturi de legumele mexicane.
Pofta buna!
Cioca-boca! Maria sunt. Esti acasa?
Lasă un răspuns