Ceapa umpluta
Ingrediente :
– 4 bucati ceapa
– 3 bucati catei de usturoi
– 4 linguri cascaval ras
– 4 linguri smantana
– 8 bucati felii de bacon afumat
– 1/2 lingurita sare
– 1/2 lingurita piper
– 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare :
Se pregatesc ingredientele.
Ceapa se decojeste si se pune la fiert in apa multa. Se fierbe 15 minute.
Le scoatem din apa si cand s-au racit, le taiem putin varful si coada si cu ajutorul unei lingurite scoatem mijlocul si il tocam marunt. Ceapa impreuna cu usturoiul tocat marunt se caleste in uleiul de masline 2-3 minute. Se adauga smantana, se mai tine 1 minut si se ia de pe foc, moment in care se pune cascavalul ras.
Fiecare ceapa se infasoara in cate doua felii de bacon afumat (sau in una mai mare) si se prind in scobitori.
Se aseaza cepele intr-o tava si se umplu cu compozitia de ceapa tocata. Se coc cepele la cuptorul incalzit in prealabil, timp de 20 de minute.
Lasă un răspuns