Chec aperitiv
– 6 oua
– 150 g faina alba
– 180 g cascaval ras
– 4 linguri cu ulei
– 1/2 lingurita sare
– 200 g masline
– 1 ardei mare rosu taiat marunt
– 150 g muschi file taiat marunt (puteti folosi orice salam, sunca presata, etc)
– 1,1/2 lingurita praf de copt
– ketchup (optional)
Mod de preparare :
Se pregatesc ingredientele : ardeiul rosu, maslinele si muschiul file se taie in cubulete mici. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Cascavalul se rade pe razatoarea mica. Ouale se scot de la frigider cu minim o ora inainte de a le folosi.
Ouale se bat la mixer impreuna cu un praf de sare pana compozitia capata consistenta, se ingroasa. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, in ploaie si se mixeaza la turatie mica (se poate folosi si o lingura de lemn pentru amestecare ).
Adaugam apoi uleiul mixand in continuare la turatie mica pana se incorporeaza in compozitie..
Turnam imediat peste compozitie maslinele, cascavalul, ardeiul si la urma muschiul file. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn.
Compozitia se rastoarna intr-o tava de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu o lingura de faina. Deasupra se orneaza cu ketchup si se trag urme cu ajutorul unei scobitori. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade si se coace timp de 40-45 minute. Se face proba scobitorii pentru a vedea daca este copt. Se rastoarna checul pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop. Cand s-a racit se poate felia si se serveste ca si aperitiv.
Lasă un răspuns