Chec cu ciocolata si visine
Ingrediente:
– 4 oua
– 50 g ciocolata rasa
– 2 linguri cacao
– 350 g faina
– 2 lingurite praf de copt
– 200 g zahar
– 10 g zahar vanilat
– 250 ml ulei
– un praf sare
– visine fara sambure
Mod de preparare:
Pentru ca este luna iulie iar visinul meu din gradina are multe fructe, in fiecare zi am avut ocupatie in bucatarie. Am preparat compot, dulceata, visine conservate cu zahar, visine fara samburi puse la congelator, nectar, tarte, etc. Astazi m-am gandit sa pregatesc un chec. Este o reteta simpla, se prepara usor iar rezultatul este delicios.
Mai intai am amestecat praful de copt cu faina si cacao iar zaharul vanilat cu zaharul tos.
Intr-un bol se mixeaza ouale cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin cremoase.
Adaugam rand pe rand, uleiul, ciocolata rasa si apoi faina, putin cate putin.
Ca si ciocolata, eu am folosit un amestec format din 30 g ciocolata amaruie 70 % cacao si 20 g ciocolata cu lapte.
In compozitia rezultata adaugam visinele fara samburi (dupa ce scoateti samburii puneti visinele intr-o strecuratoare) si amestecam cu o spatula. Eu am pus 75 de visine.
Aluatul se desarta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 36/12 cm, se niveleaza si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 175 grade Celsius pentru 50-60 minute. Cand checul este copt, se rastoarna cu grija pe un fund de lemn sau gratar, pe o parte si se lasa in aceasta pozitie pana se raceste. Dupa ce s-a racit, se pudreaza cu zahar pudra sau se acopera cu o glazura.
Se taie in felii si se serveste simplu sau langa o cafea, un pahar cu lapte, etc.
Pofta buna!
Lasă un răspuns