Chec cu coacaze

Ingrediente:

– 4 oua mari

– 200 ml ulei

– 200 ml lapte

– 200 g zahar tos

– 300 g faina

– coaja rasa de la o lamaie

– 8 g zahar vanilat

– 50 g nuci taiate felii

– o lingurita cu varf de praf de copt

– 1/2 lingurita sare

– 15 ml esenta de rom

– 150 g coacaze proaspete sau congelate

Mod de preparare:

Nu aveam de gand sa prepar un desert dar pentru ca voiam sa mai eliberez congelatorul, am gasit o punga cu coacaze. Bineinteles ca se puteau prepara multe retete cu aceste fructe. Eu am ales o reteta simpla, fara prea multa bataie de cap si anume…chec cu fructe. Bineinteles ca puteti inlocui coacazele cu visine, fragi, mure, afine, etc.

Se pregatesc doua forme de chec. Eu am folosit tavi cu dimensiunea de 11/21 cm. Sunt micute dar puteti folosi o tava mai mare. Daca va ramane compozitie, puteti folosi si niste forme de briose. Tavile de chec le-am tapetat cu hartie de copt pulverizata cu cativa stropi de ulei.

Intr-un vas de 3 l se pun galbenusurile, jumatate din cantitatea de zahar si sarea. Se amesteca cu o lingura compozitia pana devine spumoasa si se ingroasa.

Adaugam treptat uleiul, in fir subtire, ca la maioneza si amestecam circular cu lingura.

Se dilueaza cu lapte si se adauga coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.

Intr-un vas, se bat albusurile spuma, se adauga restul de zahar si esenta de rom. Se bat in continuare pana se intaresc si se topeste zaharul.

Albusurile se desarta peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca cu lingura numai prin rasturnare, apoi se pune faina (amestecata cu praful de copt si cernuta), nucile si fructele, adica coacazele in cazul meu. Se amesteca usor, prin rasturnare.

Compozitia se desarta in ambele forme si se niveleaza.

Se introduc tavile in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade Celsius, pentru 45-50 minute. Se face proba scobitorii. Cand sunt coapte, se scot din tava pe un fund de lemn si se acopera cu un prosop.

Se pudreaza cu zahar si se taie felii. Bineinteles ca se pot decora cu diferite glazuri. Eu am mancat checul asa simplu. Am uitat sa si-l pudrez. Dar a fost ok.

Pofta buna!

 

(Citit de 239 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.