Chec cu nutella
– 3 oua
– 150 g nutella
– 120 g faina alba
– 75 g nuca macinata
– 5 g praf de copt
– 50 g nuca tocata
– 100 g zahar pudra
– un praf de sare
– 50 g unt
– 50 ml lapte
Mod de preparare :
Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mixeaza pana compozitia devine cremoasa.
Se adauga apoi untul topit si racorit putin.
Se toarna apoi peste compozitie laptele si se amesteca.
Adaugam faina cernuta (care a fost amestecata cu praful de copt) si amestecam cu o lingura de lemn prin rasturnare.
Dupa faina adaugam nuca macinata .
Dupa nuca macinata adaugam in compozitie 100 g nutella.Amestecam pana la omogenizare.
La final adaugam 50 g nuca taiata cu cutitul (grosier).
Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Puteti tapeta tava cu hartie de copt. Introducem tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Cand este gata (folosim testul cu scobitoarea), rasturnam checul pe un fund de lemn. Cat este inca cald, il ungem cu restul de nutella (50 g) si-l presaram cu nuca macinata.
Taiem checul cand este rece. Este foarte gustos.
Lasă un răspuns