Chec multicolor
Ingrediente :
Pentru blatul galben
– 5 galbenusuri de ou
– 3 linguri cu zahar
– 3 linguri cu faina alba
– 3 linguri cu ulei
– 1/2 lingurita praf de copt
– 10 ml esenta de vanilie
Pentru dunga neagra
– 4 linguri cu cacao pudra
Pentru blatul alb
– 5 albusuri de ou
– 3 linguri cu zahar
– 3 linguri cu ulei
– 3 linguri cu faina alba
– 1/2 lingurita praf de copt
– 10 ml esenta de rom
– un praf de sare
Mod de preparare :
Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se mixeaza (sau se freaca cu lingura) galbenusurile impreuna cu zaharul pana compozitia se umfla si devine cremoasa. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine. Urmeaza apoi uleiul, se pune lingura cu lingura si se amesteca iar la final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt (se amesteca prin rasturnare, de sus in jos). Compozitia se desarta intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa pur si simplu cu putin ulei. Se niveleaza.
Peste compozitia galbena se cerne printr-o sita un strat de cacao.
Intr-un alt vas se mixeaza albusurile de ou impreuna cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga apoi zaharul in ploaie si se mai mixeaza pana se intareste compozitia. Se adauga esenta de rom, se amesteca. Urmeaza uleiul iar la final faina cu praful de copt. Se amesteca prin rasturnare. Se desarta compozitia alba peste stratul de cacao si se niveleaza.
Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 180 de grade timp de aproximativ 30-35 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand este rece se pudreaza cu zahar pudra si se taie in felii.
Pofta buna!

Lasă un răspuns