Cheesecake cu ciocolata
Ingrediente:
Pentru blat:
– 100 g biscuiti Petit Beurre
– 100 g unt topit
Pentru crema:
– 125 g crema de branza Philadelphia
– 100 g smantana
– 50 g zahar pudra
– 90 g ciocolata amaruie (poate fi si cu lapte)
Mod de preparare:
Biscuitii se pun intr-o punga si se maruntesc cu ajutorul unui sucitor.
Intr-un castron se amesteca biscuitii maruntiti impreuna cu untul topit.
Compozitia rezultata se imparte in 5-6 inele de patiserie. Eu nu am avut decat un inel de patiserie. Restul compozitiei am pus-o in forme de aluminiu de unica folosinta. Daca nu sunteti dotati cu aceste forme, puteti sa construiti niste forme din pahare de unica folosinta la care le taiati fundul.
Intr-un bol, mixam crema de branza impreuna cu smantana si zaharul.
Peste aceasta compozitie adaugam putin cate putin ciocolata topita si racorita (ciocolata o topim pe baie de aburi) si amestecam.
Repartizam in mod egal crema de ciocolata in fiecare inel (forma de aluminiu) peste blatul de biscuiti si nivelam cu un cutit cu lama lata sau chiar cu o lingura.
Introducem formele la frigider pentru 5-6 ore. Dupa acest timp cheesecake-ul poate fi servit.
Este delicios!
Pofta buna!
Lasă un răspuns