Cheesecake cu ciocolata
Ingrediente pentru blat :
– 4 albusuri
– 150 g zahar
– 250 g nuca macinata
– 10 ml esenta de rom
Ingrediente pentru crema de vanilie :
– 200 g mascarpone
– 200 g frisca lichida
– 8 g zahar vanilat
– 50 g zahar pudra
– 10 g gelatina
Ingrediente pentru crema de ciocolata :
– 200 g mascarpone
– 200 g ciocolata amaruie (eu am folosit ce aveam prin casa, cu lapte, cu alune)
– 100 ml frisca lichida
– 50 g zahar pudra
– 1 lingurita cacao
– 10 g gelatina
Mod de preparare :
Se pregateste o tava care se tapeteaza cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu pereti detasabili 27/27 cm.
Trecem nuca prin masina de macinat.
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se compozitia este intarita. Se adauga si esenta de rom, se mai mixeaza putin. Peste albusurile batute spuma tare se adauga nuca macinata si se amesteca cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se desarta in tava tapetata cu hartie si unsa cu putin ulei. Se niveleaza.
Se introduce tava la cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 180 de grade, timp de 15-20 de minute, pana blatul capata o nuanta aramie. Se scoate din cuptor si se lasa in tava la racit.
Pentru crema de vanilie, mixam frisca lichida pana se intareste, adaugam apoi mascarponele frecat cu zaharul pudra, adaugam si zaharul vanilat iar la urma punem si gelatina care se prepara dupa instructiunile scrise pe pachet. Amestecam pana compozitia se omogenizeaza.
Pentru crema de ciocolata se topeste mai intai ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu frisca lichida si cu cacaoa.
Cand crema s-a racit se adauga mascarponele frecat cu zaharul pudra. Se amesteca. Se adauga si gelatina pregatita dupa instructiunile scrise pe plic.
Peste blatul racit se pune intai crema de ciocolata apoi crema de vanilie.
Se niveleaza iar deasupra cu ajutorul unei furculite se fac dungi. Crema va avea un aspect marmorat. Se introduce tava la frigider pentru 2-3 ore.
Pofta buna!
Lasă un răspuns