Cheesecake cu crema de branza
Ingrediente:
– 600 g branza de vaci
– 130 g biscuiti Petit Beurre
– 60 g unt
– 3 oua
– 1 lingura cu varf amidon alimentar
– 2 linguri smantana
– 120 g zahar pudra
– 2-3 linguri cacao
– 1 lingurita esenta vanilie
Mod de preparare:
Acest cheesecake este un dulce usor de preparat. Daca aveti in frigider branza de vaci care va prisoseste, asa cum am eu tot timpul (soacra mea imi trimite saptamanal), nu ezitati sa pregatiti acest cheesecake. Este delicios!
Biscuitii i-am macinat folosind masina de tocat nuci. Daca nu aveti aceasta masina, ii puneti intr-o punga si-i faramitati cu un sucitor de lemn. Ii amestecati apoi cu untul. Aluatul rezultat il intindeti in doua tavi rotunde, cu diametrul de 19 cm (puteti folosi o singura tava cu dimensiuni mai mari).
Puneti in robot branza de vaci impreuna cu zaharul pudra si mixati (daca nu aveti robot, amestecati ingredientele manual).
Adaugati rand pe rand, esenta de vanilie, smantana, ouale si amidonul. Mixati pana la omogenizare.
Impartiti compozitia in jumatate, in doua boluri.
Intr-un bol adaugati cacao cernuta si amestecati.
In fiecare tava, tapetata cu compozitia de biscuiti cu unt, alternati cate o lingura, din cele doua compozitii. Adica, puneti o lingura din compozitia de cacao, peste ea adaugati o lingura cu compozitie galbena, apoi una cu cacao si tot asa pana umpleti tava (lasati 10 cm liber pana la gura tavii).
Introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade, timp de 35-40 minute. Scoateti tava pe un fund de lemn, acoperiti cu un prosop si proportionati preparatul dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Lasă un răspuns