Chiftele de linte rosie
Ingrediente:
– o cana de 250 ml, plina cu linte rosie
– 1 morcov
– o ceapa
– 3-4 catei usturoi
– 1-2 linguri amestec tarate (grau, orz, secara)
– sare si piper dupa gust
– 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Se alege lintea si se pune la fiert, in apa cu un praf de sare. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca se fierbe 15-20 minute. Se pune la scrus intr-o strecuratoare.
Cand lintea s-a racit, se trece prin masina de tocat impreuna cu usturoiul, ceapa si morcovul. Daca doriti, se poate adauga si o felie de paine inmuiata in apa si apoi stoarsa.
Peste compozitie se adauga 1-2 linguri cu tarate, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si se amesteca cu mana. Daca nu tineti post se poate pune si un ou.
Din compozitia rezultata se formeaza chiftele care se rostogolesc prin tarate si se pun intr-o tava tapetata cu hartie copt.
Tava se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade. Dupa 10 minute, se intorc chiftelele pe partea cealalata. Se mai coc 10-15 minute. Bineinteles ca vor iesi si mai gustoase daca le veti praji in ulei.
Chiftele de linte rosie le-am servit alaturi de o salata.
Lasă un răspuns