Chiftele din cartofi si ciuperci
O reteta cat se poate de simpla, chiar si gospodinele „incepatoare” o pot prepara. Iar ingredientele folosite se gasesc mai tot timpul intr-o bucatarie. Si vreau sa va spun ca aceste chiftele sunt foarte gustoase. Este o mancare de post si….nu numai.
Ingrediente :
– 8-9 cartofi medii
– 3-4 catei de usturoi (aici depinde cat de mult iubiti usturoiul……las la alegerea voastra).
– 2 fire de ceapa verde
– 160 g ciuperci din conserva (puteti pune ceva mai mult, insa eu atat am avut in bucatarie)
– 1 lingurita boia dulce de ardei
– sare si piper dupa gust
– 3 linguri cu faina alba ( si inca vreo 4 linguri pentru rostogolit chiftelele)
– 150 ml ulei…pentru prajit
Mod de preparare :
Cartofii se curata, se spala si se pun in apa cu un praf de sare la fiert.
Ciupercile din conserva se spala sub jet de apa si se strecoara.
Ceapa verde se taie marunt. Cand cartofii sunt fierti (ii incercati cu o furculita….daca intra usor in ei, sunt fierti) se strecoara de apa si se lasa la racorit. Apoi, cartofii se trec prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si ciupercile.
Peste tocatura se adauga sarea, piperul proaspat macinat ( eu am folosit un amestec de piper….rosu, verde, negru, alb), boiaua de ardei dulce, ceapa verde tocata marunt.
Si….sa nu uitam de cele 3 linguri de faina.
Se amesteca in compozitie cu energie si….pofta.
Din aceasta compozitie portionam chiftelele. Se va introduce mana in apa dupa fiecare chiftea modelata (pentru a nu se lipi compozitia de mana).
Tavalim chiftelele prin faina, le scutaram de excesul de faina si se prajesc in ulei incins, pe fiecare parte cate 2-3 minute (dupa preferinta….cat doriti de prajite).
Le scoateti pe prosoape de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei. Sunt gustoase „rau” de tot. Pofta buna !

Lasă un răspuns