Ciocolata de casa
Ingrediente :
– 500 g lapte praf
– 500 g zahar
– 150 ml apa
– 150-200 g alune sau nuci taiate in felii mai groase
– 100 g unt
– 15 ml zeama de lamaie
– 20 ml esenta de rom
Mod de preparare :
Laptele si cacaua se cern prin sita pentru a evita formarea cocoloaselor.
Nucile si alunele se pun intr-o tava si se introduce la cuptor, la foc mijlociu, unde se lasa 10 minute. Se amesteca din cand in cand.
Apoi se freaca intre palme ca sa se desprinda cojile uscate si se taie in felii mai mari.
Intr-o oala de 4 l, se pun apa, untul, zaharul si zeama de lamaie (previne zaharisirea). Oala se pune pe un vas cu apa fierbinte si se amesteca in compozitie pana se topeste zaharul. Se ia de pe aburi, se adauga laptele praf (amestecat in prealabil cu cacao ), nucile si alunele, amestacand pana la omogenizare.
Oala se pune din nou pe apa fierbinte si se amesteca in compozitie 2-3 minute pentru a se infierbanta putin. Dupa ce se ia de pe aburi se adauga esenta de rom.
Compozitia se desarta in doua tavi de chec in care s-a pus folie de aluminiu, se niveleaza, se impatureste cu folia de aluminiu si se da la rece. Dupa 5-6 ore se poate taia.
Pofta buna!
(Citit de 281 ori, de 1 ori astăzi)
Lasă un răspuns