Ciorba de ciuperci cu afumatura
Ingrediente:
– 500 g ciuperci proaspete sau din conserva
– 250 g afumatura (costita, kaiser, piept de porc)
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 1 ardei gras rosu
– sare si piper dupa gust
– cimbru uscat
– 50 ml ulei
– 300 ml smantana
– 4 galbenusuri
– 5 catei usturoi zdrobiti
– cateva frunze de patrunjel verde
– 2-3 linguri cu otet
Mod de preparare:
Pentru aceasta ciorba am folosit ciuperci din conserva. Le-am pus intr-o strecuratoare si le-am spalat sub jet de apa. Pieptul de porc afumat l-am taiat cubulete.
Intr-o oala, se caleste in putin ulei ceapa taiata marunt impreuna cu pieptul de porc afumat.
Se adauga ciupercile si ardeiul gras taiat cubulete, se asezoneaza cu sare si piper si se mai soteaza totul 4-5 minute.
Se stinge totul cu 2,5 l apa fierbinte, se adauga putin cimbru uscat (1 lingurita cu varf) si se fierbe 25 de minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Morcovul ras fin se caleste in putin ulei si se adauga la ciorba. Se mai fierbe 5-6 minute.
Intr-un bol se pun galbenusurile, smantana si usturoiul zdrobit. Se adauga putin cate putin 1-2 polonice de ciorba fierbinte si se amesteca cu un tel. Se toarna aceasta compozitie in ciorba si se mai dau cateva clocote.
Se inchide focul si se acreste ciorba cu putin otet. Ciorba se poate acri si in momentul servirii cu otet sau zeama de lamaie.
Ciorba se serveste fierbinte. Pentru aroma si prospetime, presarati in momentul servirii putin patrunjel verde taiat marunt.
Este o ciorba foarte gustoasa. Pofta buna!
Lasă un răspuns