Ciorba de fasole verde
– 800- 1000 g fasole verde
– 150-200 g sunculita taraneasca afumata
– 1 ceapa mare
– 1 ardei gras rosu
– 1 lingurita cu boia de ardei dulce
– 2 linguri cu ulei
– 2 morcovi
– 1 telina mica
– 2 rosii mari fara pielita
– 1 lingurita cimbru uscat
– 4 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust
– 50 ml otet
– 4 linguri cu vraf de smantana
– 2 galbenusuri de ou
Mod de preparare :
Se curata pastaile, se spala si se rup in bucati mai mici. Radacinoasele se spala, se taie in cuburi mici. Ceapa se toaca marunt. Sunculita taraneasca se taie fasii iar ardeiul se taie marunt. Rosiile se curata de pielita si se taie marunt.
Intr-o oala se pun la incins 2 linguri cu ulei. Se adauga sunculita taraneasca si se prajeste 1-2 minute. Se pune apoi ceapa taiata marunt si se amesteca.
Cand ceapa s-a inmuiat si este sticloasa se pune si o lingurita de boia de ardei dulce. Se amesteca si se adauga morcovul si telina taiate marunt, in cuburi. Dupa 2-3 minute se stinge cu apa fierbinte (aproximativ 2 l). Se amesteca.
Tot acum se adauga si o lingurita de sare.
Se lasa sa clocoteasca ciorba cateva minute si se adauga ardeiul taiat marunt.
Dupa aproximativ 10 minute adaugam si fasolea verde.
Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga rosia fara pielita, taiata in cuburi si cimbrul.
Se mai fierbe 4-5 minute, se da gust de sare si piper, se adauga usturoiul pisat si se adauga verdeata taiata marunt.
Galbenusurile de ou se bat bine cu un tel sau cu o furculita. Se adauga apoi 4 linguri cu varf de smantana.
Peste acest amestec se adauga 1-2 polonice cu zeama fierbinte si se amesteca.
Galbenusurile de ou cu smantana se toarna in ciorba si se amesteca.
Dupa 1 minut se adauga si otetul.
Se trag 2-3 clocote si se opreste focul.
Puteti alege varianta fara smantana (nu mai adaugati galbenusurile de ou cu smantana).
Eu am preferat varianta cu dresul ciorbei cu smantana.
Lasă un răspuns