Ciorba de pui a la grec
Ingrediente:
– 1- 1,3 Kg carne de pui
– 2 morcovi mari
– 1 radacina pastarnac
– 1 radacina patrunjel
– 1/2 telina mica
– 1 ceapa
– 150-160 g orez
– 200 ml smantana
– 3-4 galbenusuri de ou
– zeama de la 2 lamai
– 1/2 legatura de patrunjel verde
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Sincer va spun ca nu prea am gatit aceasta ciorba. La mine in casa se prefera ciorba de gaina (de tara), ciorba de fasole sau ciorba de legume. Intr-o zi, mi-am amintit ca mama imi pregatea cand eram copil aceasta ciorba. Pur si simplu inlocuia taiteii cu orezul insa nu folosea pentru acrire zeama de lamaie ci borsul de putina. Asa ca m-am hotarat sa o prepar si eu.
Carnea de pui portionata si spalata, se pune intr-o oala, se adauga apa (4-5 l), 1 lingurita cu sare si se pune pe foc potrivit, la fiert. Se spumeaza din cand in cand. Cand zeama de pui este limpede, nu mai formeaza spuma, se adauga ceapa taiata marunt si radacinoasele taiate cubulete. Se fierbe pana cand atat carnea cat si legumele sunt bine fierte.
Cand carnea este fiarta, se scoate din oala, se indeparteaza oasele si pielea, se taie in bucati mai mici si se adauga inapoi in ciorba.
Cand ciorba incepe sa clocoteasca, se adauga orezul spalat si zvantat putin.
Cat timp fierbe orezul, intr-un castron se pun galbenusurile si se bat cu furculita. Se adauga smantana, se amesteca si apoi se adauga zeama de lamaie.
Peste compozitia cu galbenusuri se adauga un polonic cu zeama fierbinte. Se amesteca.
Daca orezul din ciorba este fiert (al dente…nu terciut), se opreste focul si se adauga amestecul de galbenusuri.
Se da gust de sare si piper ciorbei si se presara patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Pofta buna!
Lasă un răspuns