Ciuperci cu sos de smantana si mozzarella
Ingrediente:
– 500 g ciuperci brune
– 3 bucati ceapa verde
– 80 ml vin alb
– 150 ml smantana pentru gatit
– 100 g bacon
– 5 bilute mozzarella (aproximativ 60 g)
– 3 linguri ulei de masline
– 1 lingurita salvie uscata
– sare si piper proaspat macinat, dupa gust
– 2 catei usturoi
Mod de preparare:
Cand vine ziua de vineri, deja ma gandesc la weekend. Si daca este sa fiu sincera, ma gandesc la weekend chiar de joi. Asa ca imi fac liste cu ingredientele pe care le voi folosi la diferite retete. Vineri, cand plec de la serviciu imi pun GPS-ul pe marketuri. Bineinteles ca glumesc. In oraselul meu mic nu am nevoie de GPS. Daca merg la cumparaturi flamanda, cumpar mai mult…se stie asta. Incerc totusi sa nu depasesc limita bunului simt. Weekendul trecut, am depasit limita la mozzarella. Asa ca, am preparat multe retete folosind acest ingredient. M-am gandit ca voi avea musafiri dar acestia m-au ocolit de data aceasta.
Reteta prezentata este cat se poate de simpla dar este atat de gustoasa! Bineinteles ca pentru sotul meu am pregatit si carne. Fara putine proteine animale nu rezista. Glumesc!
Intr-o tigaie, punem la calit in 3 linguri de ulei, ceapa verde taiata marunt impreuna cu baconul, taiat si acesta in cubulete. Eu am avut felii de bacon.
Dupa 5 minute, adaugam ciupercile taiate felii, condimentam cu un praf de sare si piper si lasam la foc mic spre mediu 10 minute. Punem apoi un capac si mai gatim 12- 15 minute.
Am adaugat vinul si o lingurita de salvie uscata.
Dupa 5 minute am turnat smantana si dupa inca alte 3 minute am adaugat mozzarella rupta in bucati.
Am condimentat cu sare si piper proaspat macinat, am adaugat usturoiul taiat marunt, am mai gatit 1-2 minute si am oprit focul.
Eu am servit ciupercile alaturi de niste pulpe de rata. Se pot servi si simple, cu mamaliga sau cu paine putin prajita. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Lasă un răspuns