Ciuperci umplute
– 10- 11 ciuperci champignon mari
– 200-250 g pulpa de curcan ( poate fi si pui, vita, porc)
– o ceapa mare sau doua mici
– 150 g cascaval
– 200 g rosii cuburi in sos sau o rosie mare decojita si taiata marunt
– cateva fire de patrunjel verde
– 3 linguri cu ulei
– 1 lingurita curcuma macinata
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita rasa de piper proaspat macinat
– coditele de la ciuperci taiate marunt
Mod de preparare :
Ciupercile se curata de impuritati, se indeparteaza codita si se spala sub jet de apa. Palariile se pun la scurs iar coditele se toaca marunt.Ceapa taiata marunt se undeste 3-4 minute in ulei pana se inmoaie si devine translucida. Se presara un praf de sare.
Se adauga apoi carnea care a fost taiata in cuburi mici. Se caleste 3-4 minute pana isi schimba culoarea si prinde o pojghita.
Peste carne si ceapa se pun coditele de ciuperci taiate marunt. Se calesc 2-3 minute. Se amesteca.
Este timpul sa adaugam condimentele: curcuma, piperul, sarea. Puteti adauga si alte condimente care va plac.
Se amesteca si se toarna peste compozitie si rosiile taiate cuburi mici.
Compozitia se mai tine pe foc pana scade apa. Se opreste apoi focul, se presara patrunjelul verde taiat marunt si se lasa la racit.
Cu aceasta compozitie se umplu ciupercile, generos si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc la cuptorul incalzit in prealabil si se coc la 200 grade, timp de 20 de minute.
Dupa acest timp, se scot ciupercile din cuptor si se presara pe ele cascaval ras. Se mai introduc in cuptor si se mai tin pana cascavalul este topit.
Se servesc ca si aperitiv, garnisite cu patrunjel verde taiat marunt, presarat deasupra.
Lasă un răspuns