Clatite cu buline

Ingrediente:

– 3 oua

– 1/2 lingurita sare

– 30 ml ulei

– 8 g zahar vanilat

– 250 g faina

– 250 ml lapte

– 250 ml apa minerala

– 1 lingurita cacao

Pentru umplutura:

– dulceata, gem, branza de vaci…

Pentru prajit:

– 50 ml ulei

Mod de preparare:

Sunt multe retete de clatite insa eu va prezint reteta pe care am folosit-o astazi. Aluatul de clatite se poate adapta in functie de ce ingrediente aveti. Nu aveti lapte? Il puteti inlocui cu apa minerala sau chiar cu apa. Nu aveti 3 oua? Puteti pune doar 2. Doriti sa faceti clatitele de post? Puneti doar faina, apa minerala si putin ulei. In aluat se pune putina grasime, ulei sau unt topit. Daca nu aveti, nu-i problema, merge si fara.

Intr-un bol, ouale se bat cu sarea. Se adauga zaharul vanilat, uleiul, faina, apa minerala. Faina se adauga alternativ cu laptele si apa minerala. Se amesteca bine cu telul sau mixerul dupa fiecare transa adaugata. Nu puneti mult zahar (puteti sa va lipsiti de el) pentru ca va vor iesi clatitele negricioase. Zaharul se caramelizeaza in tigaie si va inchide la culoare clatilele. Aluatul trebuie sa fie fin, fara cocoloase. Pentru niste clatite mai subtiri, compozitia trebuie sa fie mai fluida, pentru clatite mai groase, compozitia trebuie sa fie mai densa, mai grosuta. Adaptati consistenta aluatului de clatite cu ajutorul apei minerale.

Din aluat luati un polonic de compozitie si-l amestecati cu cacao.

Trageti cu o seringa din aluatul cu cacao.

answear.ro

Incingeti o tigaie de clatite si apoi ungeti suprafata tigaii cu ulei. Eu folosesc o pensula. Focul trebuie sa fie mijlociu spre iute. Tineti tigaia ridicata de pe foc cu mana stanga si turnati un polonic de compozitie in tigaie. Rotiti tigaia astfel incat aluatul sa alunece pe toata suprafata. Asezati tigaia pe foc si cu ajutorul seringii punctati din loc in loc cu aluatul care contine cacao. Punctele trebuie sa fie mici ca dimensiune. Veti capata experienta in punctat de la o clatita la alta. Totul se invata prin repetare. Cand marginile clatitei incep sa devina aurii, este semn ca trebuie sa intoarceti clatita. Puteti sa intoarceti clatita cu o spatula de lemn sau pur si simplu prin aruncare in sus. Ultima tehnica nu v-o recomand decat atunci cand ati capatat experienta deja, adica dupa ce ati aruncat clatitele prin jur…Cand clatita are usoare urme de rumenire pe partea expusa la foc, se lasa sa alunece usor pe o farfurie.

Clatitele se pot unge cu gem, dulceata, crema de ciocolata, branza de vaci, nuca macinata si miere sau cu ce va mai trece prin cap. Eu le-am umplut cu dulceata de gutui. Clatitele se pot rula, impacheta sau etaja sub forma de tort.

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 561 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.