Clatite cu telemea de oi (Khachapuri)
Ingrediente:
– 2 oua
– 175 g faina alba
– 300 ml lapte
– 180 g telemea de oi rasa
– 5 felii sunculita ( pastrama, cabanos, salam)
– 1/2 ardei gras rosu
– 25 g unt
Mod de preparare:
Aceasta reteta pregatita la micul dejun este un deliciu. Este usor de preparat, satioasa si gustoasa. Daca la noi se aseamana cu o clatita, in Georgia se numeste Khachapuri ( este o placinta traditionala, foarte apreciata la ei). Precizez ca la ei placinta este fara ardei gras si fara sunculita.
Cele doua oua se bat cu mixerul. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina treptat si se mixeaza.
Adaugam telemeaua rasa pe razatoare, sunculita si ardeiul gras taiat cubulete. Se amesteca pana la omogenizare.
Se incinge o tigaie, se unge cu unt si se toarna cu polonicul din compozitie. Se coace fiecare foaie, cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Din ingredientele enumerate mai sus ies 3-4 clatite mari (in functie de marimea tigaii). Se serveste calda sau la temperatura camerei.
Pofta buna!
Lasă un răspuns