Clatite din cartofi
-750-800 g cartofi
– 150 g telemea de oi
– 2-3 linguri cu chefir
– 1 ceapa
– 2 oua
– 2-3 linguri cu faina
– 3-4 linguri cu patrunjel verde taiat marunt
– sare si piper dupa gust
– un praf de nucsoara
– 3-4 linguri ulei pentru prajit
Mod de preparare :
Cartofii se curata de coaja, se spala si se rad pe razatoare.
Se scurg de apa (se ia cate o mana de cartofi rasi, se scurg si se pun intr-un catron). Se adauga peste ei ceapa taiata marunt, praful de nucsoara, sare si piper dupa gust, ouale, patrunjelul tocat fin si faina. Se amesteca.
Telemeaua de oi (tinuta in apa pentru desarare) se rade pe razatoare si se amesteca cu chefirul.
Intr-o tigaie se incinge uleiul. Se ia cate o mana din compozitia de cartofi (umezim mana sub jet de apa), se formeaza o bila apoi o turtim. Se pune la prajit, cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Se coc turtele pe rand, se scot pe o farfurie apoi se ung cu crema de branza (cate 2-3-4 turte).
Lasă un răspuns