Cornulete cu nuca de cocos
Ingrediente:
– 200 g unt
– 100 g zahar pudra
– 100 g nuca cocos
– 1 ou
– 260 g faina
– coaja rasa de la o lamaie
– un praf sare
– 100 g zahar pudra vanilat (pentru pudrat)
– cateva picaturi esenta vanilie
Optional…pentru decor:
– 50 g ciocolata cu lapte
– 50 g ciocolata neagra
– o lingura cu unt
– 50 g nuca cocos
Mod de preparare:
Aceasta reteta este usor de preparat, fara mari pretentii, ieftina si foarte gustoasa. Dupa preferinta…puteti tavali cornuletele prin zahar pudra sau daca doriti, le puteti adauga o glazura de ciocolata.
Aluatul nu este pretentios. Pur si simplu amestecam ingredientele si formam aluatul. Eu am amestecat mai intai untul cu zaharul pudra. Am adaugat apoi coaja rasa de la o lamaie, cateva picaturi esenta de vanilie , oul, un praf de sare, nuca de cocos si la final faina. La inceput am amestecat cu o lingura de lemn apoi am framantat aluatul cu mana. Aluatul nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea tare, potrivit. Daca respectati cantitatile….va fi OK. Aluatul rezultat se pune intr-un bol acoperit cu folie alimentara si se depoziteaza la frigider pentru 30 minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua jumatati. O jumatate se pune inapoi la frigider si din cealalta jumatate de aluat se modeleaza un rulou care se taie in bucati mai mici. Din fiecare bucata de aluat se face o bila care apoi se ruleaza si i se da forma de cornulet. Cornuletele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade si se coc 10-12 minute, pana capata cornuletele la extremitati culoare aramie.
Se scot cornuletele din cuptor si cat sunt calde, se tavalesc prin zahar pudra cu aroma de vanilie.
Cealalta jumatate de aluat se prepara la fel. Eu am ales pentru aceste cornulete din urma sa le glazurez cu ciocolata (numai pe jumatate) si apoi sa le trec prin nuca de cocos.
Intr-un vas se pune ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu o lingura de unt, pe foc mic. Se amesteca pana la omogenizare.
Cand scoateti cornuletele de la cuptor, fiecare cornulet se trece mai intai prin amestecul de ciocolata apoi se presara nuca de cocos peste partea cu ciocolata.
Se pot depozita cornuletele in cutii de carton (la loc racoros) si se pot consuma chiar si peste o saptamana.
Pofta buna!
Lasă un răspuns