Cornuri cu visine

fashiondays.ro

Ingrediente :
– 500 g faina alba
70 g zahar
– 50 g unt
– 25 g drojdie verde
– 250 ml apa
– 2 linguri lapte praf
– un praf de sare
– 1 plic zahar vanilat
– coaja rasa de la o lamaie
– 500 g visine (cantitatea difera in functie de gust)
Mod de preparare :
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar si putina apa calda (40 ml) si se lasa pana se umfla. Intre timp se pune intr-un castron faina, laptele praf, zaharul vanilat, sarea, zaharul si untul moale. Se adauga apoi drojdia fermentata si se incepe a framanta adaugand putin cate putin apa calduta.

Aluatul rezultat se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 30-40 de minute.
Eu am folosit visine puse la conservat cu zahar, asa ca le-am pus la scurs.

Pe langa visine, am folosit ca umplutura si magiun. Puteti folosi orice umplutura doriti.
Cand aluatul a crescut, se pune pe un blat de lucru presarat cu putina faina, se mai framanta putin si se taie in 8 bucati (merge taiat si in 9-10 bucati, in functie de marimea dorita).

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie aproximativ ovala….aproape dreptunghiulara. Jumatate din ea se taie un cutit in fasii de 1 cm latime.

answear.ro

In marginea netaiata se pune un rand de visine (magiun, gem sau orice umplutura dulce) si se ruleaza aluatul.

Se pun rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut 10-15 minute. Intre timp se ung, cu ajutorul unei pensule, cu ou batut cu furculita cu un praf de sare (cornurile se ung cu ou de 2 ori cat stau la crescut……nu numai la sfarsit, cand se baga in cuptor).

 

Se baga cornurile la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade si se coc timp de 25-30 de minute. Cand sunt rumenite se scot si se ung cu un amestec format din 2 linguri de zahar si 100 ml apa. Dupa 10 minute se presara pe ele zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

answear.ro
(Citit de 2.286 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.