Crap la cuptor
– 1 crap
– 3-4 rosii
– 1 ardei gras rosu
– 2 cepe
– 1 morcov
– 2-3 catei de usturoi
– 6-7 linguri de ulei
– 1 lingurita cu cimbru uscat
– sare si piper dupa gust
– 1 pahar de vin ( 250 ml )
Mod de preparare :
Pe cat de simpla este reteta pe atat de gustoasa este. Pestele spalat si curatat se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se aseaza intr-un vas yena. Pe langa peste se pun felii de rosii, felii de morcov, ceapa taiata in bucati mai mici (sferturi), ardeiul gras taiat fasii si usturoiul pisat sau taiat mai marunt. Se toarna deasupra uleiul si vinul.
Se introduce la cuptor, la 170 de grade pentru 40-50 de minute.
Merge bine pe langa o salata rece de cartofi. Dar se serveste si asa simplu, cu paine sau chiar cu mamaliga.
Lasă un răspuns