Cremsnit
– 1 buc aluat foietaj (450 g)
– 5 oua
– 1 l lapte
– 200 g zahar
– 100 g amidon alimentar
– 1 esenta vanilie ( 2 ml)
– 200 g unt
– 500 ml smantana
– 100 g zahar pudra
Mod de preparare :
Am folosit o foaie de foietaj care cantarea 450 g. Am taiat foaia in 2 bucati si pe un blat de lucru presarat cu faina am intins cu facaletul fiecare foaie atat cat sa-mi incapa in tava pe care am folosit-o (30/34 cm).
Am copt fiecare foaie, separat, timp de 15-20 de minute la 180 de grade.
A doua foaie, am pus-o in tava si apoi am crestat-o putin in mai multe patrate ( pentru a taia mai usor prajitura cand este gata).
Lasam foile la racit si ne ocupam de crema. Intr-o cratita cu fund dublu mixam ouale cu 200 g zahar.
Adaugam esenta de vanilie, amestecam, apoi adaugam amidonul amestecand usor prin rasturnare.
Turnam apoi putin cate putin laptele. Se amesteca bine.
Punem oala pe foc mijlociu si amestecam continuu pana se ingroasa crema.
Cand crema s-a ingrosat, luam cratita de pe foc si adaugam untul. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Crema se toarna cat este calda peste prima foaie si se niveleaza. Se da putin la rece.
Intre timp se bate smantana cu 100 g zahar pudra.
Frisca se pune peste stratul cu crema de vanilie.
Se niveleaza stratul de frisca si deasupra se pune a doua foaie.
Prajitura se poate taia dupa aproximativ 6-7 ore. Cel mai bine este sa o preparati seara si sa o taiati a doua zi dimineata. Pofta buna !
Lasă un răspuns