Crutoane de paine
Ingrediente:
– 10-12 felii de paine veche
– 1 lingurita cu usturoi granulat
– 1/2 lingurita oregano maruntit (uscat)
– 3 linguri ulei de masline
– un praf sare (1/2 lingurita)
Mod de preparare:
Cu siguranta s-a intamplat in bucataria fiecarei gospodine sa ramana paine si care sa se usuce. Este pacat sa o aruncam la gunoi. Daca painea este uscata insa nu stricata sau mucegaita (sa fie veche de 1-3 zile), o putem transforma in niste crutoane aromate, gustoase. Crutoanele le putem folosi la salate, supe creme sau chiar la un pahar de bere.
Feliile de paine le taiem in cuburi mai mici sau mai mari, dupa preferinta si le punem intr-o tava de cuptor.
Peste crutoane se presara sarea, usturoiul, oregano si uleiul. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a uniformiza condimentele pe toate bucatile de paine.
Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade. Eu le-am tinut in cuptor 15 minute timp in care am mai amestecat prin ele cu lingura de doua ori. Pot fi tinute in cuptor chiar si 20 minute, in functie de cat de rumenite le doriti.
Sunt foarte gustoase. Pofta buna!
Lasă un răspuns