Dovlecei pane de post
Ingrediente:
– 2-3 dovlecei
– o ceasca (de cafea) faina de grau
– 4 catei usturoi pisati
– 3 linguri cu mustar
– 7 linguri cu apa
– sare si piper dupa gust (puteti pune delikat daca va place)
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Am cotrobait prin sertarele frigiderului si am gasit trei dovlecei zucchini. Ii cumparasem cu doua zile in urma pentru cu totul alta reteta. Insa reteta pe care o voi prezenta acum este mult mai simpla si cu un rezultat gustos.
Dovleceii spalati se taie in felii, de cate 1 cm latime (nu i-am curatat de coaja).
Se aseaza feliile pe un platou si se presara un praf de sare pe amble parti.
Intr-un bol se amesteca mustarul cu usturoiul pisat (daca nu va place mustarul, il puteti inlocui cu bulion de rosii).
Se adauga apa si apoi faina, treptat, amestecandu-se in compozitie. Se da gust de sare si piper dupa preferinta.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Feliile de dovlecei se trec prin amestecul de mustar cu faina si se prajesc, cate 3-4 minute in uleiul incins.
Se scot dovleceii prajiti pe farfurii tapetate cu servetele de hartie pentru a-si lasa excesul de ulei.
Puteti servi dovleceii pane cu mujdei de usturoi sau cu diferite sosuri insa foarte bine se acompaniaza cu sos tzatziki.
Pofta buna!

Lasă un răspuns