Dulceata de visine
– visine fara samburi
– zahar (cantitate egala cu cea a visinelor)
– zeama de la o lamaie
Mod de preparare :
Am un visin in gradina, este tanar dar anul acesta a avut productie mare. Asa ca am facut din visine tot felul de retete.
Am cules visinele, le-am spalat, am scos samburii.
Visinele se adauga intr-o oala incapatoare si se presara cu zahar. Se spune ca nu trebuie amestecat insa eu am amestecat putin. Se lasa 2-3 ore visinele cu zahar apoi se pun pe foc potrivit.
Se spumeaza de cateva ori. Marginea oalei se poate sterge cu un prosop umed, pentru a preintampina caramelizarea siropului.
Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga zeama de la o lamaie. Eu am avut 1,5 kg visine, am facut dulceata treptat pentru ca nu am rabdare la cules si scos samburii (cred ca am muncit mai mult, dar asta este….lenea-i cucoana mare).
In momentul cand se picura pe o farfurie sirop iar acesta nu se imprastie ci ramane in bobite ferme……dulceata este gata.
Se pune dulceata cat este inca fierbinte in borcane (spalate, uscate si sterilizate), se infileteaza capacele si se rastoarna borcanele pentru 25-30 de minute.
Apoi se intorc in pozitia normala si se depoziteaza….unde doriti, de preferat la loc racoros.
Mie imi place sa consum aceasta dulceata impreuna cu paine prajita unsa cu unt sau la clatite.
Pofta buna !
Lasă un răspuns