Flori de salcam in aluat de clatite
– 2 oua
– 2 linguri cu ulei
– 450- 500 ml lapte
– 250 g faina alba
– 25- 35 bucati flori de salcam
– ulei pentru prajit
– zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat
Mod de preparare :
Se culeg florile de salcam si se pun intr-un vas cu apa. Nu se spala sub jet de apa pentru ca se vor deteriora florile. Se scot din apa si se lasa la scurs pe un prosop de hartie.
Din ingredientele de mai sus se pregateste un aluat de clatite.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul. Se ia cate un ciorchine cu flori de salcam, se trece prin aluatul de clatite si apoi se pune in tigaia cu ulei incins. Se prajeste cateva secunde pe fiecare parte. Se transfera apoi pe un servet de bucatarie din hartie pentru a se absorbi uleiul.
Florile de salcam se aranjeaza apoi pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Se servesc calde.
Lasă un răspuns