Friganele sarate cu aroma de patrunjel
– 3 oua
– 100 ml lapte
– 6-7 felii mari de paine
– sare si piper macinat, dupa gust
– 100 ml ulei
– 2-3 linguri pasta de patrunjel
Mod de preparare :
In weekend am fost la munte. Cand am venit acasa, dupa un drum lung….nu prea am gasit mancare in frigider. Aveam oua, lapte, paine veche de 2-3 zile si niste pasta de patrunjel intr-un bol (pe care am folosit-o la Rulada in trei culori pe care am pregatit-o inainte de a pleca la munte). Ce sa pregatesc din aceste ingrediente repede? Friganele…..mi-am zis eu. Asa ca am batut ouale cu un praf de sare si piper dupa gust, am adaugat 100 ml lapte apoi 2-3 linguri cu pasta de patrunjel. Am taiat in felii paine veche de 2-3 zile, am plimbat-o prin compozitia de oua cu lapte si patrunjel, apoi am pus-o la prajit intr-o tigaie cu putin ulei incins. Am prajit feliile de paine pe ambele parti si le-am pus la scurs pe servetele de hartie. Cat timp am prajit painea, mi-am adus aminte ca am pastrat si niste Icre de fasole pe care le-am pregatit pentru weekendul la munte. Asa ca am servit friganelele cu icrele de fasole. Nu va puteti inchipui ce bune au fost.
Lasă un răspuns