Frigarui de cartofi
Ingrediente:
– 6-7 cartofi potriviti ca marime
– 50 ml ulei
– sare si piper dupa gust
– 1 lingurita cu boia dulce de ardei
– 1 lingurita cu usturoi praf
– 1 lingurita cu cimbru uscat
– 1 lingurita cu rozmarin uscat
Mod de preparare:
Cartofii se curata cu o perie si se spala. Nu se curata de coaja. Se taie in felii subtiri, de 3-4 mm.
Se pun cartofii intr-un bol adanc si peste ei se presara, sare, piper, boia dulce de ardei, rozmarin, cimbru, usturoi. Se stropesc cu ulei. Acoperim vasul cu un capac sau o farfurie si-i „zguduim” bine.
Feliile de cartofi se insira pe bete de lemn, pentru frigarui, astfel incat sa nu se atinga intre ele. Se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (merge si fara hartie).
Frigaruile de cartofi se coc in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 grade Celsius, timp de 25 minute. Dupa acest timp, se intorc si se mai coc 5 minute.
Eu am servit frigaruile de cartofi cu mujdei de usturoi. Sunt foarte gustoase. Pofta buna!

Lasă un răspuns