Frigarui din carne de pasare
– 500 g carne de pasare ( pui,curcan,rata)
– zeama de la o lamaie
– 100 ml ulei
– 100 ml vin alb
– 2 linguri cu mustar
– 2 catei de usturoi
– 1 lingurita cu coriandru
– 1 lingurita cu rozmarin macinat uscat
– 1/2 lingurita cu boia dulce de ardei
– sare si piper dupa gust
– 1 mar
– 1 ardei gras rosu
– 2 cepe
– 1 morcov mare
– 5-6 rosii cherry
Mod de preparare :
Carnea de pui ( curcan, rata) se spala si se taie in bucati nici prea mari nici prea mici, astfel incat sa se prajeasca bine pe gratar.
Se face o marinata din zeama de lamaie, ulei, vin, usturoiul pisat, sare si piper proaspat macinat, mustar, coriandru, rozmarin, boia dulce de ardei.
In aceasta compozitie se pun bucatile de carne si se lasa la marinat 1-2 ore.
Intre timp se spala si se taie legumele in bucati de aceeasi dimensiune cu carnea.
Dupa 2-3 ore de stat in bait carnea, se aranjeaza pe bete de frigarui, carnea alternativ cu legumele.
Se pun lemnele sau carbunii la gratar si se aprind. Cat timp ard lemnele……servim un pahar de vin.
Daca nu aveti gratar in curte, cu lemne , puteti pregati frigaruile pe gratar la aragaz.
Cand jarul este bun, ungem gratarul cu slanina, aranjam frigaruile pe gratar,uitam de vin si…..le pazim.
In functie de puterea jarului, dupa 5-6 minute le tot rotim. Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.
Sunt gustoase „rau” de tot. Pofta buna !
Lasă un răspuns