Fursecuri cu ciocolata si stafide
Ingrediente:
– 200 g unt de arahide
– 100 g unt 82 % grasime
– 200 g zahar brun
– 2 oua
– 100 g ciocolata amaruie taiata in bucati mici
– 50 g stafide
– 220 g faina alba
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
– 1/2 lingurita praf de copt
– 1 lingura cu esenta de rom
Mod de preparare:
Aceste fursecuri sunt foarte fragede, aromate si foarte usor de realizat.
Am pregatit ingredientele. Am scos untul din frigider cu o ora inainte de a incepe sa pregatesc aluatul. Am folosit un unt usor sarat, cu 82 % grasime. Untul de arahide l-am comandat pe internet dar probabil se gaseste si in marketurile mari.
Peste stafide am turnat o lingura cu esenta de rom si le-am lasat putin sa se hidrateze.
Intr-un bol adanc, am mixat putin cele doua tipuri de unt.
Am adaugat zaharul si am mixat inca putin, pana amestecul devine cremos.
Adaugam ouale si scurgem esenta de rom de la stafide. Mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem faina toata, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Mixam pana la omogenizare.
Adaugam ciocolata taiata in bucati mici si stafidele. Amestecam cu mana.
Pentru a forma fursecurile am folosit o lingurita pentru inghetata. Puteti sa le modelati si cu mana in lipsa acestei lingurite.
Fursecurile le-am aranjat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le-am copt la 175 grade Celsius, timp de 17 minute.
Sunt foarte fragede si gustoase aceste fursecuri.
Pofta buna!
Lasă un răspuns