Fursecuri cu nuca si magiun de prune

Fursecuri cu nuca si magiun de pruneIngrediente :

– 150-200 g nuca macinata

– 150- 200 g magiun de prune ( de caise, cirese, etc)

– 450-500 g faina

– 200 g untura

– 200 g zahar

– 2 oua

– 1 praf de copt

– 2 albusuri de ou

– 2-3 linguri cu esenta de rom

Mod de preparare :

Intr-un castron se freaca untura cu zaharul. Puteti folosi si unt sau ulei in loc de untura, numai ca untura le da fragezime.

Fursecuri cu nuca si magiun de pruneSe adauga ouale si se amesteca cu o lingura de lemn.

Fursecuri cu nuca si magiun de prunePeste compozitie adaugam 2-3 linguri cu esenta de rom.

Fursecuri cu nuca si magiun de pruneUrmeaza faina (amestecata cu praful de copt). La inceput amestecam cu o lingura apoi framantam aluatul cu mana. Aluatul final trebuie sa aiba o compozitie omogena, destul de tare pentru a putea fi modelat….ca o plastilina.Fursecuri cu nuca si magiun de pruneFursecuri cu nuca si magiun de pruneFursecuri cu nuca si magiun de pruneDin acest aluat formam cu ajutorul palmelor bilute, aproximativ cat cele de ping- pong.

answear.ro

Fursecuri cu nuca si magiun de prunePrin presare cu degetul pe mijlocul bilutei formam fursecul.

Fursecuri cu nuca si magiun de pruneTrecem fursecurile prin albus batut (se bate rapid cu un praf de sare, cu o furculita) si apoi le tavalim prin nuca macinata. Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu o distanta de 2-3 cm intre ele.

Fursecuri cu nuca si magiun de pruneFursecuri cu nuca si magiun de pruneFursecuri cu nuca si magiun de pruneIn gaurile din mijlocul fursecurilor punem cate un varf de lingurita cu magiun de prune. Puteti pune orice alt gem sau chiar fructe.

Fursecuri cu nuca si magiun de pruneIntroducem tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, pentru 20-30 de minute (in functie de cuptor).

Fursecuri cu nuca si magiun de pruneMi-au iesit 50 de fursecuri.

Fursecuri cu nuca si magiun de prunePofta buna !

answear.ro
(Citit de 1.098 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.