Fursecuri cu nuca si magiun de prune
– 150-200 g nuca macinata
– 150- 200 g magiun de prune ( de caise, cirese, etc)
– 450-500 g faina
– 200 g untura
– 200 g zahar
– 2 oua
– 1 praf de copt
– 2 albusuri de ou
– 2-3 linguri cu esenta de rom
Mod de preparare :
Intr-un castron se freaca untura cu zaharul. Puteti folosi si unt sau ulei in loc de untura, numai ca untura le da fragezime.
Se adauga ouale si se amesteca cu o lingura de lemn.
Peste compozitie adaugam 2-3 linguri cu esenta de rom.
Urmeaza faina (amestecata cu praful de copt). La inceput amestecam cu o lingura apoi framantam aluatul cu mana. Aluatul final trebuie sa aiba o compozitie omogena, destul de tare pentru a putea fi modelat….ca o plastilina.
Din acest aluat formam cu ajutorul palmelor bilute, aproximativ cat cele de ping- pong.
Prin presare cu degetul pe mijlocul bilutei formam fursecul.
Trecem fursecurile prin albus batut (se bate rapid cu un praf de sare, cu o furculita) si apoi le tavalim prin nuca macinata. Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu o distanta de 2-3 cm intre ele.
In gaurile din mijlocul fursecurilor punem cate un varf de lingurita cu magiun de prune. Puteti pune orice alt gem sau chiar fructe.
Introducem tava la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade, pentru 20-30 de minute (in functie de cuptor).

Lasă un răspuns