Fursecuri glazurate cu serbet
Pentru coji:
– 3 oua
– 150 g zahar pudra
– 200 g faina
– 30 ml ulei
– un praf sare
– coaja rasa de la o lamaie
– 1/2 lingurita praf de copt
Pentru sirop:
– 3 linguri cu varf zahar
– 150 ml apa
– 1/2 fiola esenta vanilie
Pentru crema:
– 150 g ciocolata 50% cacao
– 150 ml smantana lichida
Pentru glazura:
– 200 g serbet de zmeura
Mod de preparare:
Aceste fursecuri sunt un deliciu si nu sunt greu de preparat. Serbetul folosit la glazura le confera o aroma si un gust deosebit.
Ouale se mixeaza impreuna cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul pudra si se mixeaza pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul, se mixeaza, la final adaugand faina in „ploaie” (faina se amesteca in prealabil cu praful de copt). Se amesteca in compozitie cu o lingura de lemn, prin rasturnare, de sus in jos. Se adauga si coaja de lamaie. Aluatul se aseamana cu cel de pandispan, dar putin mai consistent.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun gramajoare din aluat, cu ajutorul unui poche ( puteti folosi o punga taiata la un varf).
Se coc cojile cateva minute ( 9-11 minute), la 180 grade, pana se rumenesc usor pe margini. Se scot din cuptor si cu ajutorul unui cutit cu lama lata se desprind de pe hartia de copt. Se depoziteaza pe un platou.
Din zahar, apa si esenta de vanilie (adaugata la final, cand luam de pe foc) se face un sirop.
Pentru crema, se pune intr-o cratita ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu smantana. Cratita se pune pe un alt vas cu apa fierbinte ( bain-marie) si se amesteca in compozitie pana va rezulta o compozitie cremoasa (atentie, nu fiebeti crema). Se da crema la racit si apoi se mixeaza.
Cojile se insiropeaza cu ajutorul unei pensule. Eu am folosit lingura.
Se umplu cojile cu crema, doua cate doua.Serbetul se topeste pe baie de aburi. Daca este prea tare se adauga o bucatica de unt.
Se glazureaza fursecurile deasupra cu serbet dupa preferinta, adica mai mult sau mai putin. Mie imi place serbetul asa ca am pus mai mult.
Lasă un răspuns