Fursecuri Linzer
– 200 g unt
– 200 g zahar pudra
– 500- 530 g faina
– 100 g nuca macinata
– 1 fiola esenta de vanilie (2 ml)
– coaja rasa de la o lamaie
– un praf de sare
– 1/2 lingurita praf de copt
– 4 galbenusuri
– 400 g gem de caise
Mod de preparare :
Pregatim mai intai ingredientele pentru a ne fi mai usor la prepararea fursecurilor.
Intr-un bol amestecam faina cu nuca macinata, praful de copt si sarea.
In alt bol mixam pentru un minut untul. Adaugam apoi zaharul pudra si mixam inca 1 minut pana la incorporarea lui in unt iar compozitia devine cremoasa.
Adaugam apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Mixam pana omogenizam compozitia.
Adaugam si faina treptat, amestecand in compozitie cu o lingura de lemn. Aluatul rezultat se modeleaza sub forma de bila, se acopera cu o folie de plastic si se introduce la frigider pentru 15-20 de minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie, nu foarte subtire. Cu ajutorul a doua forme de marime diferita se taie aluatul. Jumatate din numarul formelor vor fi pline si jumatate decupate pe mijloc.
Se pun fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade Celsius, pentru 10-12 minute, pana incep sa capete pe margini o culoare aramie.
Cand fursecurile s-au racit, cele decupate pe mijloc se aseaza pe o hartie de copt si se pudreaza cu zahar pudra.
Fursecurile nedecupate se ung cu cate o lingurita cu gem peste care suprapunem fursecurile decupate si pudrate. Eu am folosit gem de caise dar puteti folosi oricare alt gem care va place.
Lasă un răspuns