Gogosari in sos de mustar

fashiondays.ro

Ingrediente:

– 2 kg gogosari

– 2 linguri mustar Dijon cu boabe

– 300 g mustar dulce

– 60 ml ulei

– 150 ml otet

– 150 g miere de albine

– 1 lingurita boabe de piper

– 1 lingurita sare

– 2 frunze dafin

– 1/2 lingurita curcuma (optional)

Mod de preparare:

Suntem in luna septembrie iar piata abunda de legume. Ar fi pacat sa nu profitam de legumele proaspete, naturale si sa nu pregatim conserve pentru iarna. Conservele pregatite in bucataria noastra sunt cele mai bune si mai sanatoase.

Dupa parerea mea, gogosarii in sos de mustar sunt mai gustosi decat cei in sos de bulion. Dar….gusturile difera. Pentru a multumi pe fiecare, eu fac ambele retete.

Gogosarii ii spalam, ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem fideluta. Eu ii tai in felii subtiri dar puteti sa-i taieti si in felii mai groase. Depinde alaturi de ce preparat ii folositi. Mie imi plac si asa simpli, serviti pe felii de paine de casa. Sunt deliciosi!

Dupa ce i-am spalat, curatat si taiat, mi-au ramas 1,7 kg gogosari. I-am presarat cu putina sare si i-am lasat in repaus pana cand le vine randul sa-i adaugam in sos.

Intr-o cratita, se pune mustarul cu boabe si cel dulce. Peste el se adauga putin cate putin uleiul si se amesteca. Apoi se adauga rand pe rand, boabele de piper, curcuma (pentru o culoare mai intensa), mierea, otetul si frunzele de dafin. Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.

answear.ro

Se pune cratita pe foc mijlociu spre mare. Cand sosul incepe sa clocoteasca, adaugati sarea. Sosul se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa putin.

Adaugati si gogosarii (scursi de zeama pe care o lasa) si mai fierbeti 5-10 minute. Amestecati din cand in cand in compozitie.

Se scot frunzele de dafin si se pun gogosarii in borcane (spalate si uscate in cuptor in prealabil). Nu trebuie sa lasati gogosarii sa se raceasca. Ii puneti asa fierbinti in borcane, ii indesati cu o lingura si la final turnati sosul. Poate o sa vi se para ca sosul este putin dar va garantez ca o sa va ajunga pentru a umple borcanele. Nu adaugati apa in compozitie in timp ce fierbe.

Infiletati capacele la borcane, le intoarceti cu fundul in sus si le acoperiti cu o patura. Le scoateti de sub patura doar cand s-au racit. Le depozitati in camara, beci….undeva la loc racoros. Se pot consuma dupa aproximativ o saptamana dar cel mai bine este sa ii lasati 3-4 saptamani pana sa-i consumati. Sunt deliciosi!

Pofta buna!

 

answear.ro
(Citit de 1.372 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.