Icre de fasole
Ingrediente :
– 2 cani mari de fasole alba
– 2-3 frunze foi de dafin
– 1 ceapa
– 3-4 catei de usturoi
– cateva boabe de piper
– 2 lingurite de mustar
– 100 ml ulei
– sare
Fasolea se alege de impuritati, se spala si se pune la inmuiat in apa cateva ore. Se pune apoi la fiert si se schimba apa de 2-3 ori. De fiecare data dupa ce se scurge apa, aceasta se inlocuieste cu apa fierbinte. In ultima apa se pun boabele de piper si frunzele de dafin.
Cand fasolele sunt fierte, se scurg de apa si se pun in vasul mare de la robot cu cutite. Se adauga ceapa, usturoiul, sare dupa gust si mustarul. Se porneste robotul si treptat se adauga uleiul.
Daca nu aveti robot fasolea se poate zdrobi cu presa pentru piure sau chiar cu furculita. Va rezulta o pasta alba si pufoasa care seamana cu icrele de peste. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora apoi se poate servi.
Pofta buna!
Lasă un răspuns