Inele de ceapa umplute cu cascaval
Ingrediente:
Ingredientele nu le-am cantarit. Ramane la alegerea dumneavoastra cate inele de ceapa doriti sa preparati. Eu voi pune cantitatile pe care le-am folosit eu dar….cu aproximatie.
– 2 cepe mari, cu forma alungita
– 100 g cascaval
– 100 g pesmet
– 100 g faina de grau
– 3 oua
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Mi-am propus acum cativa ani sa prepar niste inele de ceapa. Nu am reusit, nu stiu de ce….probabil am uitat de ele. Acum doua zile, imi era foame dar nu stiam ce sa prepar. Ma gandeam la preparatele fast food dar cum eu locuiesc in afara orasului si afara ningea puternic (trebuia sa curat o alee de zapada pentru a iesi cu masina), am hotarat sa-mi satisfac pofta gatind chiar eu ceva. Nu obisnuim sa mancam mancare fast food dar din cand in cand parca ne dorim sa mancam si ceva „nesanatos” (ma refer la prajit in ulei).
Am curatat 2 cepe, am taiat capetele apoi am taiat ceapa in felii de de 1 cm grosime, aproximativ.
Am apasat usor pe mijlocul feliilor si….am obtinut inelele de ceapa.
Am grupat doua cate doua inelele de ceapa. Trebuie grupate in asa fel incat intre 2 inele de ceapa sa ramana putin loc pentru feliile de cascaval.
Am taiat o fasie din cascaval, aproximativ aceaiasi inaltime cu ceapa si am captusit primul inel de ceapa.
Am pus si al doilea inel de ceapa care trebuie sa fie etans la cascaval.
Am introdus inelele de ceapa umplute la congelator pentru 1/2 ora.
Cat stau inelele de ceapa la congelator, pregatim 3 boluri, faina de grau, pesmet, ou batut cu sare si piper.
Scoatem inelele de ceapa de la congelator si le trecem pe fiecare in parte, prin faina, ou, pesmet, ou si iarasi prin pesmet.
Inelele de ceapa umplute cu cascaval le prajim in ulei incins, aproximativ 1-2 minute.
Inelele de ceapa se scot cu o paleta pe un platou pe care ati pus 1-2 folii de hartie (pentru a-si lasa surplusul de ulei de la prajit).
Serviti aceste inele de ceapa cu ketchup picant sau dulce…dupa preferinta.
Pofta buna!

Lasă un răspuns