Inghetata cu visine
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o baza pentru inghetata, am pus reteta intr-o postare pe care o gasiti aici Baza pentru inghetata .Si mai aveti nevoie de 250 g visine. Eu am pus visine puse cu zahar. Insa recomand visinele proaspete. Compozitia capata o alta textura cu visinele proaspete sau chiar cu alt fruct. Si…cantitatea de zahar din inghetata este alta. Prima data am pus visinele scoase din borcan (au fost puse la conservat cu zahar) intr-o strecuratoare. Le-am lasat la strecurat 1-2 ore.
Apoi am pus visinele impreuna cu 820 ml baza pentru inghetata intr-un blender. Le-am mixat 2-3 minute.
Am pornit masina de inghetata si am turnat compozitia in cuva.
Am lasat sa functioneze masina timp de 50 de minute. Am urmarit tot timpul compozitia ce consistenta are . Dupa acest timp se poate servi inghetata.Sau….o rasturnati intr-o caserola si o puneti la congelator. Daca nu aveti masina de inghetata, compozitia din blender o puneti intr-un vas pe care il introduceti la congelator. La un interval de 15 minute, scoateti vasul si amestecati in compozitie. Operatiunea se repeta de 3-4 ori.
Lasă un răspuns