Inghetata de ciocolata
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o baza pentru inghetata, am pus reteta intr-o postare pe care o gasiti aici Baza pentru inghetata si de ciocolata. Eu am ales o ciocolata cu 75 % cacao. Proportia amestecului trebuie sa fie de 60:40. Adica la 100 ml amestec puneti 60 ml baza si 40 g ciocolata. Pentru reteta mea am folosit:
– 360 ml baza pentru inghetata
– 240 g ciocolata
Mod de preparare:
Am rupt ciocolata in bucati mici si am topit-o la bain marie (adica pe baie de aburi).
Cand ciocolata s-a mai racit putin, am pus-o impreuna cu baza pentru inghetata intr-un blender. Am mixat 2-3 minute pentru a omogeniza amestecul.
Am pornit masina de inghetata si am turnat amestecul in cuva. Este foarte buna o masina de inghetata in bucataria unei gospodine. Eu o aveam cumparata de vreo 2 ani insa abia acum am ajuns sa o folosesc. Daca nu aveti o astfel de masina, puneti amestecul intr-un vas si il introduceti la congelator. La un interval de 15 minute amestecati in inghetata (repetati operatiunea de 3-4 ori). La ultima amestecare rasturnati amestecul intr-o caserola si o introduceti la congelator.
Am tinut compozitia in masina 30 de minute. Dupa acest timp inghetata poate fi servita imediat sau rasturnata intr-o caserola si introdusa la congelator. Este o inghetata fina, aromata, fara ace de gheata.
Lasă un răspuns