Inghetata de zmeura si coacaze
Ingrediente:
– 200 g zmeura
– 200 g coacaze
– 3 galbenusuri de ou
– 140 g zahar pudra
– 190 ml lapte
– 3 linguri cu varf smantana dulce grasa
Mod de preparare:
As fi dorit sa prepar o inghetata cu zmeura. Dar pentru ca nu am avut o cantitate mare, am ales sa combin zmeura cu alte fructe de padure pe care le aveam la indema adica cu, coacaze. Nu-mi pare rau de alegerea facuta. A iesit o inghetata gustoasa, in care s-au intrepatruns aromele. Cu siguranta o voi mai prepara in viitor. Mi-e frica sa nu devina un viciu…glumesc.
Zmeura si coacazele se faramiteaza cu o furculita. Se trec apoi printr-o sita.
Galbenusurile se bat cu zaharul pudra.
Peste galbenusuri se adauga putin cate putin (in fir subtire) laptele fierbinte. Se amesteca.
Se adauga si smantana si se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.
Compozitia rezultata se toarna peste zmeura si coacazele pasate prin sita.
Se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca. Se toarna apoi in cuva masinii. Am lasat sa functioneze masina timp de 50 minute.
Am pus inghetata intr-o caserola si am introdus-o la congelator. Dupa o ora se poate servi.
Daca nu aveti masina de inghetata, turnati compozitia intr-o caserola, o introduceti in congelator dar o scoateti la un interval de 1/2 ora si amestecati in ea. Repetati aceasta operatiune de minim doua ori.
Pofta buna!
Lasă un răspuns