Inghetata de zmeura

Ingrediente:

– 450 g zmeura

– 250 ml lapte fierbinte

– 4 galbenusuri

– 130 g smantana dulce

– 10 g zahar vanilat

– 180 g zahar pudra

Ingrediente:

Vara nu mai este asa cum o stiu eu din copilarie. Daca ma gandesc bine nici celelalte anotimpuri nu mai sunt ca acum 30-40 de ani. Chiar daca este cald si ma gandesc la o inghetata, va spun sincer ca o mananc cu aceeasi placere si iarna. Bineinteles ca mai rar. Mananc cu mai multa placere inghetata preparata in bucataria proprie pentru ca stiu ce ingrediente pun. Modul de preparare este cat se poate de simplu, orice persoana poate sa prepare aceasta reteta.

Eu am avut zmeura proaspata dar la fel de bine puteti folosi si congelata.

Am maruntit zmeura cu un blender vertical. Se poate pasa si cu furculita. Pentru o textura fina puteti sa treceti compozitia blenduita printr-o sita.

Cele 4 galbenusuri le-am batut cu zaharul pudra si cel vanilat.

Am adaugat peste galbenusuri laptele fierbinte (treptat) si am amestecat.

answear.ro

Am adaugat si smantana si am amestecat.

Compozitia am turnat-o peste zmeura zdrobita si am amestecat.

Am turnat compozitia in cuva masinii de inghetata si am lasat-o sa-si faca treaba. Daca nu aveti masina de inghetata nu disperati. Turnati compozitia in caserola si o introduceti la congelator. La 30 de minute scoateti caserola si amestecati in compozitie. Repetati operatiunea de 3-4 ori.

Am turnat compozitia din masina de inghetata intr-o caserola si am introdus-o in congelator.

Dupa 3-4 ore puteti servi inghetata. Este un deliciu!

Pofta buna!

 

 

 

 

answear.ro
(Citit de 523 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.